Thursday, December 5, 2013

Thanksgiving in Boston

Jag publicerade detta samma inlägg på ÅAs Studentblogg var jag också bloggar detta år. Eftersom jag är lat orkade jag inte skriva ett nytt. Fast jag har satt in lite mera detaljer i detta inlägg ;)
Thanksgiving som är en amerikansk tradition, då man äter kalkon och är tacksamma, firades förra helgen. Egentligen firade jag den inte sådär speciellt då jag åkte till Boston över den längre ledigheten med några kompisar. Vi fick dock en kalkonmiddag på vårt hostell så det är närmast firande vi kom. Visste ni att om man inte åker hem till sin familj, sina släktingar eller vänner för att fira Thanksgiving kallas det Orphan (föräldralös) Thanksgiving?
Nå, i alla fall så blev vi alla ytterst förtjusta i Boston då stilen i staden var ganska europeisk. Med stilen menar jag att staden i vissa delar kändes europeisk, t.ex. North End var helt som man skulle ha gått på vilken gata som helst i Italien och Cambridge hade ett fiilis av England. Kulturen var också ganska laidback och det var inte lika stressigt som i NYC. Det fanns en massa restauranger, pubar och nattlivshäng överallt kändes det som, eller så råkade vi bara bo i ett område (utkanten av Chinatown) där det hände mycket. Det bästa med staden var att man kunde gå pretty much överallt om man verkligen ville se staden. I NYC om du försöker gå från ett ställe till ett annat kan det ta dig timmar, beroende på vart du vill gå. Jag och Anna gick första gången vi besökte det stora äpplet från Times Square ner till SoHo och det tog oss ca. 4 timmar med en kort paus i Washington Square Park och lite slött turistfotas på vägen.

1. Fenway Park, hemmaplan för Boston Red Sox som vann world series championship i baseball nyligen. 2. Hoodie Allen konsert med Aoife första kvällen. 3. Boston Common Park. 4. Hus i Back Bay. 5. King of the Squirrels. 6. Boston common park pond.
Tillbaka till Boston. Shoppingen där var också bra, helt samma butiker som i NYC, bara att mindre folkmassor. Om du vill åka till Boston för att shoppa besök området runt Quincy Market för där fanns en hel del butiker och dessutom var saluhallen (Quincy Market) helt underbar, om än crowded. Kan jämföras med saluhallen i Åbo, bara att här fick du köpa supergoda lobster rolls för ca $15.  Newbury Street blev kronat nångång som världens dyraste shoppinggata, och inte helt utan orsak. På ena änden av den hittar du alla high-end lyxbutiker som Chanel, Burberry, Armani osv. medan på andra sidan hittar du mera mainstream butiker så som H&M, Zara, Urban Outfitters, Forever21 och liknande. Butikerna var också supersöta för att de var i hus som såg ut som lägenheter, jämfört med generiska fasader på normala shoppinggator. Butiken jag blev kär i under denna resa heter Anthropologie, som ägs av ovannämnda UO. Den hade en härlig fransk atmosfär över sig och man kunde hitta allt från koppar, tallrikar och handdukar till böcker om hur man klär sig som en äkta parisianare, till söta (och dyra) kläder. Helt klart värt ett besök!

1. T.o.m. Washington firade Red Sox vinst. 2. Jag och Aoife. 3. Newbury Street, Burberry i hörnet.

På tal om shopping var det ju Black Friday då också. Vi missade nog värsta BF huuman då vi inte orkade gå och shoppa mitt i natten mellan torsdag och fredag. Läs: vi satt i en lokal divebar istället och hade den roligaste utekvällen på länge. Kan verkligen rekommendera The Tam på 222 Tremont St. om du vill become a local på en kväll. För bartendern kommer komma ihåg dig nästa gång du går dit och dessutom var ca 85% av barens klientel män, vilket oftast inte är en helt dålig grej. Hehe :D Kom bara ihåg att om du vill gå ut i Boston ska du ha med dig passet för det finska körkortet kan inte tas emot som ID på många ställen. I och för sig gäller denna regel ganska långt i vilken storstad som helst i USA, men tydligen särskilt i Boston.

1. Downtown Boston var man också kan shoppa. 2. Delish cupcakes i Sweet. 3. Quincy Market. 4. Ett "slott". 5. Freedom Trail som vi gick, här i North End. 6 & 7. Julfiilis överallt.  8. Lobster roll matpaus i Quincy Market. 

Sista kvällen gick vi ut till en bar som hette Good Life, vars klientel bestod av ca 90% mörka. Det var intressant med ghetto music och lite twerking (men inte så mycket som jag trodde!). Roligaste var när vi stod och pratade och några (vita) killar kommer fram till oss och frågar: "Is this the white people corner?". Det var nog ganska racistiskt, men egentligen en ganska rolig kommentar med tanke på att vi var några av de få ljushyade där. Efter ett tag tog vi t.o.m. mod till oss började dansa och det gjorde vi ända tills baren stängde 2AM. Roligt var det i alla fall! 
Ett tips förresten, om du vill besöka University of Harvard, åk då inte över någon holiday för då är studerandena på semester och därför fick vi inte en guidad tur runt området då de för det mesta är studentledda. Dock finns det nog säkert turer som ordnas av turistbyråer också. Dessutom skulle det ha känts mer genuint om där hade funnits riktiga harvardianer och inte bara turister. Men området var fint och jag fick posera utanför Harvard Law, so mission accomplished. Överlag kan jag varmt rekommendera Boston för dem som vill se historiska sevärdheter, bra shopping, underbar mat och barkultur och besöka en storstad, men med en lite mer tillbakadragen och chill atmosfär.

EN: Boston was awesome. Go there!
1. Skyltar till minne av poliser som dött while on duty fanns lite här som var. 2. Freedom Trail. 3. USS Constitutional. 4. Benjamin Franklin quotes. 5. Gruppbild på båtskin. 5. Harvard Yard, probs a residence hall. 6. En av de tusen biblioteken vi såg på kampus området. 7. Me outside Harvard Law School. Jee jee!

I will update with more pictures in another post later on!

0 comments:

Post a Comment